Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

Παρουσίαση της μελέτη του έργου του περιφερειακού δρόμου Αγίας Γαλήνης.


Επίσκεψη κου Δημάρχου Αγίου Βασιλείου στην Αγία Γαλήνη.
Ενημέρωση και παρουσίαση της μελέτη του έργου του περιφερειακού δρόμου
 Αγίας Γαλήνης.
Την κοινότητα Αγίας Γαλήνης επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης το απόγευμα της Δευτέρας 16 Δεκεμβρίου προκειμένου να ενημερώσει την τοπική κοινωνία και να παρουσιάσει την μελέτη του έργου του περιφερειακού δρόμου ο οποίος έχει μπει σε τροχιά υλοποίησης έπειτα από την έγκριση χρηματοδότησης ύψους 1.800.000 ευρώ από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Τον Δήμαρχο υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μανώλης Φουντιδάκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Επαμεινώνδας Μπαγιαρτάκης και Πρίαμος Τρουλλινός και το μέλος του τοπικού συμβουλίου Δημήτρης Γιασαφάκης. 
Ο Δήμαρχος απευθυνόμενος στους κατοίκους ανέφερε:
«Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο για την περιοχή που δίνει νέες προοπτικές ανάπτυξης. Ο συγκεκριμένος δρόμος θα  αναβαθμίσει  λειτουργικά τον οικισμό και θα τον αποσυμφορήσει από τον κυκλοφοριακό φόρτο. Θα δώσει μια νέα οδική διέξοδο ώστε οι κάτοικοι, οι επαγγελματίες και οι χιλιάδες επισκέπτες να μπορούν να επισκέπτονται την περιοχή με ασφάλεια, χωρίς ταλαιπωρία και προβλήματα. Επίσης θα είναι ευκολότερη η πρόσβαση από βαρέα οχήματα αφού ο οικισμός μέχρι σήμερα έχει μια μόνο είσοδο-έξοδο με αποτέλεσμα, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες ήταν πολύ δύσκολη η προσέγγιση. Παράλληλα θα δώσει την δυνατότητα μεγαλύτερης οικιστικής ανάπτυξης στον δημοφιλή μας προορισμό.»
Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μανώλης Φουντιδάκης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την ικανοποίηση ενός αιτήματος δεκαετιών που θα αλλάξει ριζικά το χωριό και δώσει λύσεις σε πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Στην συνέχεια έγινε μια ουσιαστική και γόνιμη συζήτηση για το θέμα τον απαλλοτριώσεων όπου οι κάτοικοι συμφώνησαν με τις προτάσεις της Δημοτικής Αρχής προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες απευθείας εξαγοράς. Το επόμενο διάστημα θα συγκροτηθεί εκτιμητική επιτροπή ώστε αρχές του έτους να ξεκινήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες αγοράς των αγροτεμαχίων.

Από την ανάρτηση στο προφίλ του κ. Δημάρχου στο Facebook.

1 σχόλιο:

  1. Πράγματι πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο, όπως αναφέρει ο Δήμαρχος ,αλλά θα πρέπει να δημιουργηθουν και νέες θέσεις στάθμευσης ,φίλε μου Πρόεδρε Μανώλη, λόγω του μεγάλου αριθμού οχημάτων που θα επισκεπτονται ευκολότερα πλέον το ωραίο χωριό μας.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή